بوکس در وزن خود، شناختهمیشود. او از دوازده سالگی مشتزنی را شروع کرد و تنها ۱۰ سال بعد (۱۹۶۴) قهرمان بوکس جهان شد. محمدعلی پس از گرویدن به اسلام در فعالیتهای سیاسی نیز نقش داشت و امتناعش از شرکت در جنگ ویتنام نامش را بیش از پیش بر سر زبانها انداخت. او در سال ۱۳۷۲ شمسی به دعوت مقامات وقت بوکس به ایران سفر کرد و با جمعی از مقامات و ورزشکاران ایران نیز دیدار کرد. از مقبره روحالله خمینی دیدن کرد، در نماز جمعه تهران حضور پیدا کرد و سفری هم به مشهد داشت.
او در روز دوشنبه ۲۳ مه ۲۰۱۶ به علت بروز اختلال تنفسی راهی بیمارستان شد و در روز سوم ژوئن ۲۰۱۶ پس از ۳۲ سال تحمل بیماری پارکینسون، بر اثر مشکلات تنفسی در سن ۷۴ سالگی در بیمارستان اسکاتسدیل آریزونا درگذشت. مراسم خاکسپاری محمد علی روز جمعه، دهم ژانویه ۲۰۱۶ (۲۱ خرداد ۱۳۹۵) یک هفته پس از مرگ، در زادگاهش شهر لوئیویل ایالت کنتاکی برگزار شد.
در مقدمه از زبان خود کلی می خوانید:
این کتاب بازتاب زندگیام است. توصیفی از خاطرهانگیزترین لحظاتام و قصهی اینکه چطور تبدیل به مردی شدم که امروز هستم. از روزی که بوکس را شروع کردم، راهی طولانی آمدهام. به همه جای دنیا سفر کردهام و آدمهای مختلفی را دیدهام. به نظرم خدا مردم را در جهان پخش کرده و همه را با دیگری متفاوت آفریده و اینگونه دنیا را زیباتر ساخته است. اهداف کشورهای ما باید کارکردن روی درک و و فهم متقابل باشد، احترام به تفاوتها و تجلیل از اشتراکها. باید شاکر این تفاوتها باشیم و الا دنیای خستهکنندهای بود اگر همه یک شکل، یک رنگ و یک اندازه بودند.