«پرسشهای کشنده» اثری است از «تامس نیگل» که یکی از فیلسوفان تحلیلی برجسته در قرن بیستم بود و توانایی قابل توجهی برای درک و نوشتن در موضوعات مختلف داشت. در این مجموعه برخی از مقالاتی که «تامس نیگل» برای نشریات نوشته بود، به علاوه دو مورد که برای اولین بار در این کتاب منتشر شده است، یک جا گردآوری شده است. او بحثهای متنوعی از موضوعات مختلفی را در مورد مرگ گرفته تا اینکه خفاش بودن چه حسی دارد (ماهیت ذهن آگاهی) بررسی کرده و این مقالات چه از نظر مضمون و چه از نظر کیفیت متفاوت هستند.
تامس نیگل در «پرسشهای کشنده» دربارهی مسائل فلسفی انتزاعی مانند آگاهی، نقطه نظر و چشم انداز (از دیدگاه عینی و ذهنی)، «نوع پرستی و خود پرستی» (تماما در فلسفه ذهن)، تقوا و گناه، وظیفه و مسئولیت (در اخلاق)؛ برابری و تبعیض، عدالت و مشروعیت (در سیاست و قانون) بحث میکند.
در این مجموعه از مقالات، تامس نیگل به مسائلی بنیادی اشاره میکند. در این کتاب، او موضوعات متنوعی را مورد بحث قرار داده و تقریبا به 2600 کتاب ارجاع داده است. تقریبا موضوع تمام مقالات در 40 سال گذشته در مرکز بحثهای فلسفی بوده است: مرگ، پوچی، شانس اخلاقی، جنگ و قتل عام، انحرافات جنسی، بی رحمی در زندگی عمومی، اولویتهای سیاسی، برابری و غیره.