کتاب " یک میلیون انقلاب آرام " اثر "بندیکت منی یر" و "ترجمهی فرنگیس حبیبی" است. کرهی زمین در معرض نابودی قرار دارد. مصرف بیرویهی آب، بهرهکشی بیش از اندازه از زمینهای کشاورزی، افزایش مصرف سوختهای فسیلی، آلودگی هوا، افزایش بیسابقهی گرمایش کرهی زمین، تغییرات اقلیمی، روند فزایندهی جمعیت، از میان رفتن جنگلها و انقراض گونههای گیاهی و جانوری چشمانداز هولناکی برای این سیارهی قابلسکونت منظومهی شمسی به وجود آورده است.
میلیونها نفر در رقابت فشرده و نفسگیر توسعه فقیرتر، گرسنهتر و مفلوکتر خواهند شد؛ اما برخی از افراد و نهادها هستند که روشهای جدیدی برای مقابله با آسیبها و موانع ابداع کردهاند. آنها با بهرهگیری از دانش و اطلاعات گستردهی نسلی که استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی را موضوعی عادی و پیشپاافتاده میداند، جبههای چندفرهنگی ساختهاند تا از توسعهی سالم و عاری از آسیب بهره ببرند.
"بندیکت منی یر"، روزنامهنویس برجستهی فرانسوی و متخصص مسائل هندوستان است. او در بیش از دو دههی گذشته، صدها گزارش میدانی دربارهی مسائل مختلف این کشور نگاشته است. منی یر در کتابی زیر عنوان یک میلیون انقلاب آرام، از اصطلاح انقلاب آرام میگوید که برای توصیف تحولات کشورها فارغ از حکومتهای خودکامه استفاده میشود.
نویسنده در جایجای کتاب از تجربهی موفق شهروندان مناطق مختلف در اجرای اقتصاد متکی به تعاونی، همکاری، مشارکت و مصرف محلی میگوید. او شهروندان هندوستان و برخی از کشورهای آمریکای لاتین را که در کنترل و مصرف بهینهی منابع آب موفق بودهاند، شاهد مثال میآورد. متخصص مسائل هندوستان، تأثیر مثبت جامعهی مدنی را در درک اهمیت شرایط بحرانی و تلاش برای بهبود آن زیاد میداند.