تورج اتابکی: از شناسههای تاریخنگاری کارگری نوین، بسنده نکردن به کنشگری کارگری و تدوین و تحلیل بودوباش کارگران است. تاریخنگاری کارگری وامدار تلاش همهٔ آنانی است که با ثبت زندگی روزمرهٔ کارگران، به گسترش این سویه از تاریخنگاری یاری میکنند. زندهباد کارخانه از شمار چنین تلاشهایی است.
آصف بیات: درحالیکه علاقه به مطالعهٔ مسائل کارگری در سالهای اخیر افزایش یافته، تصویر واقعگرایانه از قلمرو کار و کارگر بهندرت یافت میشود. این کتاب بدیع با تلفیق متن و تصویر به درک زندگی کارخانهای روح تازهای دمیده است.
بخشی از جستار: اجرای چهار سیاست کلیدی دولت در زمینۀ مناسبات کارفرمایان با کارگران طی سالهای پس از انقلاب باعث میشدهاند که توان چانهزنی کارگران در بازار کار و محل کار بهشدت کاسته شود و رابطۀ قدرت طبقاتی میان کارفرمایان و کارگران در زمینۀ شرایط کاری کارگران به نفع کارفرمایان و به زیان کارگران تغییر کند: یکم، موقتیسازی قراردادهای کاری میان کارگران و کارفرمایان که امنیت شغلی بخش اعظم نیروهای کار را بهشدت کاهش داده است؛ دوم، ظهور شرکتهای پیمانکاری تأمین نیروی انسانی که رابطۀ حقوقی بلاواسطه بین بخشی از نیروهای کار و کارفرمایان مستقیمشان را به زیان نیروهای کار قطع کرده است؛ سوم، خروج بخشهای وسیعی از نیروهای کار از شمول برخی یا کلیتِ مواد قانون کار که نیروهای کار را از چتر حمایتی قانون کار متناسباً محروم کرده است؛ چهارم، ممانعت از تأسیس تشکلهای مستقل کارگری.