این کتاب، دربردارنده ی موضوع ها و مطلب های گوناگونی است که در رندگی زنان به عنوان نیمی از جمعیت جهان، دارای اهمیت بسیار است، اما این موضوع در پژوهش های روان شناسی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
محور اصلی کتاب روان شناسی زن بررسی چرخه ی زندگی زنان در ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی با توجه به یافته های پژوهشی است که زنان تجربه های زیستی نسبتا مشترکی با مردان دارند ولی تفاوت های بارز و چشمگیری نیز میان زن و مرد دیده می شود. این تفاوت ها به طور طبیعی، زمینه و شرایط اجتماعی گوناگون را برای زندگی آنان فراهم می کند.
آیه های قرآن در تکریم زنانی چون مریم و آسیه، مادر موسی، حتب محجرترین گرایش های فکری را از اظهارنظرهای منحطی که کم و بیش در مدعیان سایر مکاتب دیده می شود، بازداشته اند. رفتار رسول گرامی اسلام با دختر گرانقدرش، فاطمه زهرا نیز خود نمونه ای بارز و روشن از این ادعاست.
مطالب مستند علمی و پژوهشی این کتاب، یا هدف آن که به عنوان منبعغ درسی دانشجویان در دوره های مقدماتی و پیشرفته به ویژه رشته مطالعات زنان قرار گیرند، نگاشته و تجدیدنظر شده است. این کتاب همچنین می تواند برای روان شناسان، مشاوران و متخصصات بهداشت روانی و نیز افراد عادی جامعه، منبعی برای شناخت زنان و روی کرد های رویایی با مسائل و مشکلات آنان باشد.