کتاب کنترل رسانه ها نگاهی است به کنترل ایالات متحده آمریکا بر رسانه های گروهی این کشور.
نوام چامسکی، زبان شناس و نظریه پرداز سیاسی ـ اجتماعی و استاد انتستیتو تکنولوژی ماساچوست از منتقدان آزاداندیش و شجاع آمریکایی است. کتاب کنترل رسانه ها، از جدیدترین آثار اوست که با دیدی انتقادی، زبانی ساده و توام با کنایه ها گزنده به سیاست های آمریکا، تبلیغات سیاسی ـ اجتماعی آمریکایی و مفهوم دموکراسی آمریکایی پرداخته است.
چامسکی ضمن بررسی تاریخچه تبلیغات از آغاز جنگ جهانی اول، از پیشتازان دموکراسی لیبرال در آمریکا نام می برد و گرایش های ضد دموکراتیک آن ها را برمی شمارد، و نشان می دهد که چگونه این پیشتازان مردم را در حد گروهی "گیج و گنگ" تلقی می کردند و خواستار پیشبرد امور اجرایی توسط "گروه نخبگان" بودند.
چامسکی سپس چگونگی "مهندسی افکار" و "تنظیم روابط عمومی" و ارایه "نمودگارهای ساختگی" و "ابداع دشمنان موهوم" و "برداشت های گزینشی" دولت آمریکا را در مقاطع مختلف ـ و در فصول جداگانه ـ مورد ارزیابی قرار می دهد.
آخرین فصل کتاب به زمینه سازی آمریکا برای شروع جنگ خلیج فارس در 1991 می پردازد و نشان می دهد که چگونه کنترل آمریکاییان بر رسانه های عمومی زمینه چنین حمله ای را در افکار عمومی فراهم کرد و چگونه روی عملکرد آمریکا در کشتار بیگناهان و تخریب محیط زیست سرپوش گذاشت.
کتاب کنترل رسانه ها سال ها پیش از وقایع 11 سپتامبر، حمله و تجاوز آمریکا به عراق نوشته شده است. با این حال چامسکی در این کتاب وقوع آن اتفاق و این حمله و تجاوز را پیش بینی می کند: "هر سال یا هر دو سال یک بار، هیولای بزرگی ساخته شده اند که باید در مقابل آن ها از خودمان دفاع کنیم... آن ها تروریست های بین المللی، قاچاق چیان مواد مخدر و عرب های برآشفته و صدام حسین، هیتلر جدید، هستند که می خواهند بر جهان مستولی شوند... آن گاه به ارتش بی دفاع دیگری در جهان سوم حمله می کنید... و به پیروزی باشکوهی می رسید... بدین وسیله می توانید عوام الناس را از پرداختن به مسایل واقعی باز دارید."