کتاب سرمایهداری به تنهایی: آیندهی نظام حاکم بر جهان نوشتهی برانکو میلانوویچ اقتصاددان برجستهی معاصر صربستانی- امریکایی است که با ترجمهی حمید هاشمی به همت انتشارات کتابستان برخط منتشر شده است.
کتاب حاضر گزارش جالب توجهی از جریان ظهور سرمایهداری و صعود آن به پلههای حاکمیت بر جهان به دست میدهد، سپس الگوهای مختلف سرمایهداری که هر کدام برای رهبری بر کشورهای جهان باهم رقابت میکنند را معرفی میکند و در آخر نگاهی به آینده دارد.
واقعیت این است که امروز همهی ما در جهان سرمایهداری زندگی میکنیم و برای اولین بار در تاریخ جهان، کل دنیا تحت حکومت یک نظام اقتصادی قرار گرفته است. نگارندهی این کتاب به عنوان یک اقتصاددان زبردست، برای خوانندگان توضیح میدهد که این گذار مهم تاریخی چگونه به وقوع پیوسته و چه پیوستاری از دوران زمینداری و کمونیسم گذشته و امروز به ما رسیده است. وی با بررسی الگوهای مختلف سرمایهداری در جهان این سؤال را مطرح می کند که در نظام سرمایهداری، که امروزه تنها نظام حاکم بر جهان است، چطور می توان به حدی از عدالت و انصاف دستیافت. نتایجی که میگیرد تأمل برانگیز است، ولی طبعاً حقیقت مسلم نیست. سرمایهداری اشتباهات بزرگی دارد، ولی منافع چشمگیری نیز دارد. در عین حال باید دانست این نظام خود به خود ما را به هیچجای مشخصی نمیبرد، این ما هستیم که باید آن را پیش ببریم و به مرور بهبود ببخشیم.