کتاب بوروکراسی اثر لودویگ فون میزس اقتصاددان شناخته شده اتریشی-مجارستانی است. رسول قنبری بوئینی این کتاب کوچک اما ارزشمند را ترجمه کرده است. نشر روزنه نخستین بار در سال ۱۴۰۲ این کتاب را منتشر و در اختیار مخاطبان قرار داده است.
میزس در این کتاب میگوید که انتخاب ما باید یکی از این دو باشد: سازماندهی اقتصادی منطقی براساس قیمتهای بازار یا دستورات خودسرانهی بوروکراتهای دولتی. راه سومی وجود ندارد. او در این کتاب توضیح میدهد که چگونه بوروکراسی نمیتواند هیچ چیزی را به نحوی مناسب یا دستکم براساس علم اقتصاد مدیریت کنند. کتاب، انتقادی ویرانگر و بنیادی است، بسط انتقاد میزس از سوسیالیسم. کتابی که هرگ پاسخی از سوی مخالفانش دریافت نکرد.
کتاب میزس که مدتها پیش از آن که اقتصاددانان نظریهی انتخاب عمومی به این موضوع بپردازند نوشته شده بود، بوروکراسی را هم در جهت مناقع شخصی اشخاص میداند و هم آن را از نظر اقتصادی غیرعقلانی توصیف میکند (در نتیجه نقدهای نظریهی انتخاب عمومی مدرن را بهبود میبخشد). چیزی به نام بازآفرینی حکومت وجود ندارد: اگر به دنبال آن هستیم که حکومت کارهایی را برای ما انجام دهد، طبیعتاً این کارها را بوروکراسیها ناکارآمد انجام خواهند داد؛ و بوروکراسی ذاتی ناکارآمد انجام خواهند داد؛ و بوروکراسی ذاتی ناکارآمد دارد.
این کتاب کوچک در زمانی نوشته شده است که اقتصادهای غربی روزبهروز بیشتر در دامان بوروکراتیزاسیون میغلتیدند.