کتاب ارامنهی ایران و صنعت نفت با یک مقالهی تحلیلی در مورد پیشینهی باستانی حضور و ارتباط ارامنه با ایران باستان با عنوان «ارامنه در ایرانشهر» آغاز و طی آن، ضمن اشاره به ارتباط تاریخی و باستانی سرزمین ارمنستان و ایران باستان، آثار برخی مورخان ارمنی مورد بازخوانی کوتاه قرار گرفته است.
در ادامهی کتاب، مصاحبههای تاریخ شفاهی انجام شده توسط مولف با سه تن از ارامنهی قدیمی شهرهای نفتی ایران، به نامهای خاچیک نوراویان (و همسر)، سارو منصوریان و امیل سوازیان، منتشر شده و با مرور خاطرات مصاحبهشوندگان، جنبههای مختلف زندگی در مناطق نفتخیز ایران را در قالب گفتگوهایی صمیمی و با احساس مرور کرده است. فضایی که در ادامهی کتاب و با یک «ناداستان کوتاه» بیشتر توصیف شده و به این سوالات اساسی پاسخ میدهد که چگونه میتوان متفاوت بود، اما دشمن نبود؟ چگونه میتوان باورها و اعتقادات مذهبی و فرهنگی متفاوت داشت، اما کنار یکدیگر همزیستی مسالمتآمیزی داشت؟
اسناد مرتبط با حضور ارامنه در صنعت نفت و عکسهای مرتبط با مصاحبههای تاریخ شفاهی تکمیلکنندهی محتوای کتاب بوده و در پایان کتاب نیز پس از ذکر منابع و مآخذ مورد استفاده در کتاب با متنی کوتاه درخصوص کتابشناسی فرشید خدادادیان به پایان میرسد.