کتاب عیاری از خراسان روایتگر یک نسل عیاری مردمان افغانستان که دو دهه پیش در مطبعۀ دولتی چاپ و بعد از آن به صورت غیر قانونی و با کیفیت بسیار پایان در پاکستان چاپ شده بود،
کتاب عیاری از خراسان نوشتۀ مرحوم استاد خلیلالله خلیلی نامدارترین شاعر و نویسندۀ زبان فارسی است که در پیوند به شخصیت و نُه ماه حکومتداری امیر حبیبالله کلکانی است.
این اثر یکی از مهمترین کتابها درباره زندگی شاه حبیبالله کلکانی است. کتاب در سال ۱۳۹۴ از طرف نشر زریاب در افغانستان منتشر شده است.
استاد واصف باختری در نخستین برگهای این کتاب در مقدمۀ با عنوان «درنگی در کنار شط تاریخ» سخنور و پژوهشگر بزرگ روزگار ما روانشاد استاد خلیلالله خلیلی که در روزگار فرمانروایی حبیب الله کلکانی از عمال دیوانی او (مستوفی بلخ) و طرف اعتماد و احترام او بودهاست، در بارۀ پدر، دودمان، خوردسالی، جوانی و چگونهگی بر سریر قدرت تکیهزدنِ این چهرۀ شگرف تاریخی، این تالی رویگر زادۀ سیستان یعقوب، آگاهیهایی در دسترس خوانندۀ ژرفنگر و واقعگرا میگذارد، با نثری دلنشین و سیال.
کاسه برج، قصر دختر شاه، عقاب، خیمه گاه گندمک، دختر میر بامیان، پیمان برادری، شهرزاد قصه گو، احساس آرامی، بانوی بزرگوار، در کار گلاب و گل، سبد انگور، بابا، لالا، دو سردار ملت، عقدهها، سرگین، جگر، انتحار، دوری از خانواده و داستان بخارا، انگور فروش، شگوفۀ بادام، عشق، جنون یا هر دو، سیاست خارجی، سپاهی بیسواد، زندان، دل مادر، لحظۀ تصمیم، سحرگاه فیصله کن، سلطان درویش صفت، دربار، در پی چندین قربانی، شادمانی عشق، پایان کار، شبهای آخرین، پیمان و دامان قصاب بخشها و عنوانهای عیاری از خراساناند.