اودیسئوس، سخنم را بشنو! آنان که میتوانند قدرت را به کار گیرند نباید آن را بهخطا به کار برند و آنان که نیکبختاند نباید بر این باور باشند که نیکبختی تا ابد با ایشان است. مرا بنگر، اودیسئوس! روزگاری، من بزرگ بودم اما تنها یک روزْ تمامیِ آن را دگرگون کرده است. تنها یک روز تمامیِ نیکبختیام را از من گرفته است.
(بخشی از نمایشنامۀ هکوب)
| خشونتِ تباهکنندۀ جنگ، از دست دادنِ جایگاه اجتماعی و اقتصادی، و شکست پیاپی در دستیابی به عدالت، افرادی را که پیش از این متمدن بودهاند بدل به تروریست و آدمکش میکند. هکوب، نمایشنامۀ گزندۀ اوریپید به این دگرگونی میپردازد.
(بخشی از پیگفتار کتاب)
| اوریپید یکی از سه تراژدینویس مهم عصر زرین درام یونان است که منتقدان قدیم و جدید او را درامپردازی سنتشکن، نوآور و نامتعارف میدانند. او در یکی از سالهای دهۀ 480 پیش از میلاد در بخش شرقی آتن زاده شد. اطلاعات کمی از زندگی اوریپید در دست است. نخستین نمایشنامۀ او یک سال پس از مرگ آیسخولوس در سال 455 بر صحنه رفت و در مسابقات تئاتریِ دیونیزیای شهر آتن به مقام سوم رسید. نخستین دستاورد بزرگ اوریپید در سال 441 با کسب مقام نخست این رقابتها حاصل شد. میگویند او بیش از 90 نمایشنامه نوشته که امروزه 19 مورد از این آثار بر جا مانده است. آخرین باری که در آتن به رقابت پرداخت، در سال 408، با نمایشنامۀ اورستس بود. سپس به مقدونیه و دربار آرخِلائوس رفت و نمایشنامهای به نام این پادشاه نوشت. اوریپید در سال 406، حین نگارش نمایشنامۀ کاهنههای باکوس، در مقدونیه درگذشت.