معلولیت گسترهی متنوعی از ناتوانیهای جسمی-حرکتی، حسی، روانی، اجتماعی و ذهنی را شامل میشود. بسیاری از این معلولیتها آشکار و برخی خفیف و پنهانتر هستند؛ اما درهرصورت استفاده از برچسب (تگ) ناتوانی این افراد بهدلیل پیامدهای روانی و اجتماعی آن، موضوعی حساس و بحثبرانگیز است.
افزونبر این، با افزایش سن، آمادگی عضلانی برای استقلال در فعالیتهای روزمرهی زندگی و انجام کارهای شخصی در این افراد ضروری میباشد. توانایی حفظ سبک زندگی مستقل عامل مهمی برای افراد کمتوان جسمی است.
در این افراد حفظ قدرت و استقامت عضلانی و تعادل پویا برای اطمینان از کیفیت زندگی و استقلال، عملکردی مهم است. با افزایش سن، بدترشدن اوضاع جسمانی معمولا بهدنبال سبک زندگی بیتحرک یا کاهش تحرک و فعالیت بدنی و افزایش وابستگی به دیگران را موجب میشود.
در سالهای اخیر روند اجتماعیکردن معلولان یا قرارگرفتن معلولان در شرایط عادی جامعه، بیش از پیش نمود داشته است و ورزش و فعالیت بدنی بهعنوان یکی از ابزارهای مهم و کارآمد در زمینهی توانبخشی اجتماعی معلولان جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است
فعالیت بدنی بخشی ضروری برای بهبود کیفیت کلی زندگی برای همهی اشخاص و ازجمله افراد مبتلا به کمتوانی جسمی است و این افراد میتوانند از مزایای برنامههای سیستمی ورزش و تربیتبدنی در حیطهی رشد و نمو جسمانی، مهارت حرکتی و سلامت عمومی بهرهمند شوند و از این رهگذر با موفقیت از عهدهی انجام اعمال روزمره مانند مهارتهای شغلی و فعالیتهای اوقات فراغت برآیند. اما پیشنیاز ورود و مشارکت کمتوانان جسمی در فعالیتهای اجتماعی، آگاهی از مختصات و قابلیتهای جسمانی و روانی آنان است که خود میتواند متأثر از عوامل پیدا و پنهان بسیاری باشد که نیازمند مطالعات منظم آکادمیک میباشد.
کتاب آمادگی جسمانی برای کمتوانان جسمی و معلولین، با ارائهی تمرینات موثر همراه با چکلیستهای ارزیابی، منبع مناسبی برای پیشرفت و بهبود شرایط جسمانی کمتوانان جسمی است. امید است که موردنظر و استفادهی مربیان این بخش از جامعه و نیز خود افراد کمتوان قرار گیرد.