کتاب " الف " یک مجموعه داستان از "خورخه لوئیس بورخس" است که هفده داستان کوتاه دارد. این کتاب را م. طاهر نوکنده به زبان فارسی ترجمه کرده است. هرکه با ادبیات آمریکای لاتین آشنایی داشته باشد، بهحتم با بورخس نیز آشناست. این نویسندهی آرژانتینی بارها برای دریافت جایزهی ادبی نوبل نامزد شد؛ اما موفق به دریافت آن نگردید، ولی جایزهی ملی ادبیات آرژانتین را به خود اختصاص داد. او تا پیش از آنکه نابینا شود، آثار بسیاری نگاشته که موفقترین آنها داستانهای کوتاهش هستند. از میان کتابهای او میتوان به «هزارتوهای بورخس»، «کتابخانهی بابل»، «ویرانههای مدور» و «اولریکا و هشت داستان دیگر» اشاره کرد.
مجموعه داستان " الف " با داستانی به نام «نامیرا» آغاز میگردد که تأثیر نامیرایی را بر زندگی انسانها به تصویر میکشد. راوی داستان شهر نامیرایان را همچون کابوسی میبیند که با وجود اینکه در دل صحرا پنهان شده، اما برای «کائنات» و حتی «گذشته» و «آینده» خطری هولانگیز به شمار میآید. نویسنده روایتی تودرتو را تعریف میکند که بیشباهت به نثر داستاننویسی او نیست و خواننده را مبهوت خود میکند. او همچنین در داستان دیگری از کتاب برای توصیف الف، نخستین حرف الفبای قدسی، تلاش و کندوکاوی مأیوسناشدنی میکند تا بتواند آنچه را در قالب کلام نمیگنجد، به توصیف دربیاورد. الف نقش انسانی است که با انگشتش آسمان و زمین را نشان میدهد و میخواهد بگوید جهان زیرین همچون آینهای انعکاسی از جهان رویین است.
داستانهای این آفرینندهی ادبی سرشار از نمادهایی هستند که فانتزی به نظر میرسند و با فاصله گرفتن از واقعگرایی خلق شدهاند. بیشتر داستانهای او با افسانههای تاریخی، هزارتوها، فلسفه، رؤیا و آینهها پیوند خورده است. همین موارد سبب شده تا برخی منتقدان آثار وی را سرآغازی بر جنبش «رئالیسم جادویی» در آمریکای لاتین بدانند و او را پس از مرگش در ردیف نویسندگان پستمدرن قرار دهند.