دلیل اینکه این کتاب با جلد سرخ رنگ عرضه شده این است که وین دایر قرار است خواننده را در برابر چراغ قرمز قرار داده و او را از تفکرات منفی بازدارد. او در این اثر میکوشد باورهای غلط و تفکرات منفی و آسیبرسان را به مخاطب معرفی کند.
نوشتن درباره خودویرانی و راههای مقابله با آن از جمله مسائل حساس است. ممکن است با نگاهی دقیق به خود بگویید دلتان میخواهد خودتان را تغییر دهید ولی عملتان خلاف آن را ثابت کند، بویژه اگر شما هم مانند بسیاری از افراد ذرهذره وجودتان در مقابل کنار گذاشتن افکار و احساساتی که شما را به سوی محرومیت خودخواسته سوق میدهد از خود مقاومت نشان دهد. وین دایر ترکیب سختکوشی، آزاداندیشی، شوخ طبعی و اعتماد به نفس را عناصر لازم یک زندگی مطلوب و مفید میداند. او میکوشد در این کتاب روشهای دستیابی به شادکامی را به مخاطبان ارائه دهد.
هر یک از فصلهای این کتاب تقریبا حکم یک جلسه مشاوره را دارد. این روشها به منظور ایجاد فرصتهای گوناگون برای خودیاری طراحی شده است. در این روشها باورهای غلط یا رفتارهای منجر به خودویرانی فرد شناسایی میشود و علل تاریخی رفتارهای موجود در فرهنگها مورد مطالعه قرار میگیرد. تاکید اصلی در این روش، کمک به انسانهاست تا دریابند چرا گرفتار چنین باورهایی شدهاند و رفتارهای ناشی از این باورها مورد بررسی قرار میگیرد.
در این کتاب به مشکلات عاطفی حاد و بالینی افراد هیچ اشارهای نشده و بیشتر به علائم و پیغامهای عصبی که همه ما بطور روزانه از خود بروز میدهیم پرداخته شده است. طی این مباحث باید به پاسخ این سوالها برسیم که “از این رفتار چه چیز عایدم میشود؟ ”و یا “اگر این رفتار به من آسیب میرساند چرابه آن ادامه میدهم؟” این کتاب در 12 فصل تنظیم شده و خواننده را با رفتارها و واکنشهای غلطی که ممکن است هر روز بروز دهد آشنا میکند.