توضیحات کتاب فلسفه علم کلام - بی هیچ شبهه، علم کلام یکی از با ارزش ترین دستاوردهای فرهنگ والای اسلامی است که بنیادهای اندیشه آن از قرآن و سنت گرفته شده است. فرهنگ غنی که بشریت بدان دین فراوان دارد.
این کتاب در حقیقت بیان بخش مهمی از علم و تاریخ کلام را برعهده دارد و علی رغم این که درگذشت هری اوسترین ولفسن این کتاب را از آخرین نظرات اصلاحی نویسنده فقید آن، محروم ساخته، لیکن در همان حال چون قلم توانمند استادی مجرب و جامع؛ دکتر احمد آرام آن را به جهان تحقیق عرضه نموده، از اهمیت شایانی برخوردار است که به طور حتم شیوه بحث مقارنه ای که در جای جای این اثر قابل مشاهده و رصد می باشد. بر اهمیت این کتاب در حوزه مباحث عقلی می افزاید.
هم چنین جامعیت این کتاب آن را به دایره المعارفی کلامی تبدیل ساخته که خواننده را در آفاقی بس دورتر از آن چه در تصور است به سیر و سیاحت آفاق انس وا می دارد.
آفاقی که نه تنها چشم اندازهای جدیدی از جهان کلام اسلامی را فراروی خواننده قرار می دهد، بلکه دریچه های بسته ای از آن چه که ممکن است در دیگر ادیان نیز کلام نامیده شود را بر روی محقق می گشاید. شاید از مهم ترین جنبه های این اثر ولفسن، شیوه تحقیق او باشد که در پیوند اطلاعات پراکنده و جزئیات متفرق، ابداعی بس شکیل به حساب می آید و طرح این روش از سوی او به عنوان ابتکاری تازه در پژوهش های کلامی، می تواند راهنمای مناسبی در تحقیقات دیگر از این دست باشد و...