برچیدهشدن همیشگی جنگ و برقراری صلحی دائمی که هرگز مُلغی نشود و همیشه برقرار بماند از دغدغههای متفکران عصر روشنگری بود. رسالۀ صلح پایدار کانت نیز در راستای همین دغدغه نوشته شده است. این کتاب همچنین واکنش کانت است به رویدادهای ناخوشایند زمانهاش در عرصۀ بینالملل.
کانت در کتاب صلح پایدار ایدههایی را مطرح میکند که بهباور او بهموجب آنها میتوان برای همیشه از وقوع جنگ در دنیا جلوگیری کرد. صلح پایدار یک رسالۀ حقوقی، فلسفی و سیاسی صلحجویانه در زمینۀ حقوق بینالملل است که کانت آن را برپایۀ سیستم فلسفی خود نوشته است. بنابراین کتاب صلح پایدار را باید هم در ارتباط با دیدگاههای دیگر کانت و کلیت فلسفۀ او فهم کرد و هم در متن دغدغههای متفکران عصر روشنگری و نیز در متن وقایع سیاسی اروپا در دورهای که صلح پایدار در آن نوشته شده است.
کتاب صلح پایدار از یادداشتی آغازین با عنوان «بهسوی صلح پایدار»، دو بخش، شرح سه اصل قطعی مد نظر کانت برای برقرار صلح پایدار، دو متمم با عنوانهای «درباب تضمین صلح پایدار» و «اصل نهانی برای صلح پایدار» و دو ضمیمه با عنوانهای «تقابل و تضاد اخلاق و سیاست در رابطه با صلح پایدار» و «درباب سازگاری سیاست با اخلاق مطابق با مفهوم استعلایی» تشکیل شده است.
رسالۀ صلح پایدار با ترجمه و مقدمۀ محمد صبوری در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.