کتاب " مطالعه قرآن به منزلهی اثری ادبی " را نویسندگان "مستنصر میر" و "حسین عبدالرئوف" نوشتهاند. این کتاب مجموعهای از مقالات این دو نویسنده در حوزهی مطالعات اسلام است. "ابوالفصل حری" این مقالات را گردآوری و ترجمه کرده است. این کتاب 363 صفحهای برای اولین بار در سال 1396 منتشر شد.
"دکتر مستنصر میر" در سال 1949 در پاکستان متولد شد. او تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه پنجاب به اتمام رساند و برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشتهی مطالعات اسلامی به آمریکا رفت. "مستنصر میر" در سال 1983 مدرک دکترای رشتهی مطالعات اسلامی را دریافت کرد و پس از آن به تدریس و تألیف مقاله پرداخت. حسین عبدالرئوف نیز از پژوهشگران نامآشنای مطالعات اسلامی و عراقیتبار است. او از اعضای هیئت علمی دانشگاه لیدز انگلستان بود. تعدادی از آثار او با محوریت قرآن و اسلام به فارسی ترجمه شدهاند.
کتاب " مطالعه قرآن به منزلهی اثری ادبی " شامل یازده مقاله است. این مقالات در راستای تبیین قرآن به عنوان اثری ادبی، نه صرفاً متنی مذهبی و خشک تألیف شدهاند. انتشار این مقالات به دو دههی اخیر برمیگردد. این دو نویسنده در این مقالات، قرآن را به عنوان اثری ادبی بررسی کردهاند. در این مقالات بیان شده که امکان دخل و تصرف در قرآن وجود ندارد. حتی نمیتوان یک واو از آن کم یا به آن اضافه کرد. علاوهبراین موضوع تقلید از این کتاب آسمانی ناممکن است. همچنین نویسندگان این مقالات ویژگیهای ادبی قرآن را بررسی کردهاند؛ ویژگیهایی که ممکن است تاکنون کمتر موردتوجه قرار گرفته باشند. به عنوان مثال مقالهی دوم به بررسی موضوع طنز و شوخطبعی در قرآن اختصاص دارد.