کتاب " عیش مدام (فلوبر و مادام بوواری) " اثر "ماریو بارگاس یوسا" و ترجمهی "عبدالله کوثری" است. " عیش مدام "، کتابی که در سال 1975 منتشر شد، رسالهی جذاب و آموزندهای است که کتاب مادام بوواری اثر گوستاو فلوبر را به عنوان نخستین رمان مدرن تجزیه و تحلیل میکند. منتقدان معتقدند بارگاس يوسا که همواره تحتتأثير آثار فلوبر بوده، با انتشار اين اثر به نویسندهی محبوبش ادای دين کرده است.
شناخت آثار ماندگار کلاسیک و پی بردن به نقش آنها در رشد و تعالی ادبیات و هموار کردن راه نویسندگان بعدی، برای خوانندهی ادبیات ضروری است. گوستاو فلوبر از جمله نویسندگانی است که آثارش به واسطهی شخصیتهایی که خلق کرده و نوآوریهایی که انجام داده، راهگشای همکارانش بوده، ازاینرو جایگاه والایی را در تاریخ ادبیات جهان به خود اختصاص داده است. کتاب عیش مدام خواننده را با شخصیت و زندگی فلوبر و نگرش ادبی و اجتماعیاش آشنا میکند. تلاش طاقتفرسا و با شکوه او را در خلق رمان مادام بوواری، مهمترین اثرش، پی میگیرد. سپس با تحلیلی دقیق و ریزبینانه، ابعاد گوناگون این رمان را میشکافد.
کتاب از سه بخش تشکيل شده است. در يک بخش دربارهی سبک و تکنيک ادبی بحث میشود. بخش ديگر در واقع بهنوعی تاريخنگاری است که به سبک رمان نوشته شده و در آن يوسا از شرايط نوشتن رمان مادام بوواری مینويسد و باز هم به ما نشان میدهد که چقدر برای نگاشتن اين کتاب تحقيق و بررسی کرده است. دانستن اينکه فلوبر هنگام نوشتن مادام بوواری در چه وضعيتی بوده، با چه کساني نامهنگاری میکرده، اتاقش چه شکلی داشته و از چه ساعاتی کار میکرده و اطلاعات ريز و ظريف ديگر دربارهی شرايط واقعی زندگی او چيزي است که يوسا در اين بخش برای خوانندهاش امکانپذیر میکند. در بخش دیگر هم مايههای فرمی و محتوايی کتاب ارزيابی میشوند.