کتاب " مدرنیسم و پسامدرنیسم در رمان "، نوشتهی جمعی از نویسندگان، با گزینش و ترجمهی حسین پاینده منتشر شده است. اتمسفر ادبی کشور که نویسندگان، مترجمان و منتقدان در آن سیر میکنند، در سالهای اخیر با پدیدهای به نام پستمدرنیسم آشنا شده است. تعداد زیادی از قصهنویسان و مترجمان به دلیل استقبال گسترده از داستانهای پستمدرن، به نگاشتن و ترجمه کردن چنین آثاری دست زدهاند. منتقدان نیز در یادداشتها و مقالاتشان دربارهی این سبک و آثاری که منتشر شدهاند، سخن میگویند. اما اگر به آثار منتشرشده توسط نویسندگان، مترجمان و منتقدان نیک نگریسته شود، آگاهی نازل و سطحی و نادرستشان که مبتنی بر اطلاعات نادرست است، به چشم میآید.
"دکتر حسین پاینده" پس از انتشار کتاب " نظریههای رمان " با گزینش و ترجمهی کتاب " مدرنیسم و پسامدرنیسم در رمان " تلاش کرده از نظریههای پسامدرنیسم در رمان ابهامزدایی کند. نویسنده پس از پی بردن به ضرورت توجه به مدرنیسم و چگونگی پیدایش پسامدرنیسم دست به کار یافتن مطالب شد. او پس از جستوجو، مطالعه و تحقیق در منابع گوناگون، مقالاتی را انتخاب و برگردان آنها را آغاز کرد. کتابی که مشاهده میکنید، در زبان انگلیسی وجود ندارد. هر یک از مقالات کتاب از آثار پژوهشگران گوناگون استخراج شده است. مطالعهی این اثر برای قصهنویسان نوجو و محققانی که قصد دارند سبک و سیاق صحیح نوشتن به سبک پستمدرن را بشناسند و در آثارشان استفاده کنند مفید است.
کتاب " مدرنیسم و پسامدرنیسم در رمان " در دو بخش تدوین شده است. بخش نخست را دو مقالهی «پیرنگ در رمان مدرن» به قلم آرتور هانیول و «رمان درونگرا» نوشتهی جان فلچر و مالکوم برادبری تشکیل داده است. بخش دوم حاوی مقالهی پسامدرنیسم و ادبیات نوشتهی بری لویس و ضمایم آن است.