ما انسانهای جامعۀ معاصر در جهانی اشباعشده با روایت زندگی میکنیم و تاروپود زندگی روزمرهمان با انواع واقسام روایت تنیده شده است. روایت نه فقط به داستان کوتاه یا رمان محدود نمیشود و میتواند به صورت شعر و حتی فیلم مستند باشد، بلکه همۀ ما در زندگی روزمره دائماً در انواع موقعیتهای روایتگری و روایتشنوی قرار میگیریم، مثلاً هنگام گفتوگو با همکار و همسایه و فروشنده و…، مکالمۀ تلفنی با دوستان و بستگان خواندن خبرهای آنلاین یا تماشای اخبار در شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای نوشتن ایمیل و خواندن پیامهای دریافتشده در پیامرسانها، گرفتن عکس یادگاری، گفتوگوهای خاموش با خودمان، یا حتی خواب دیدن.
این کتاب درهفت فصل مهمترین مباحث نقد روایتشناسی را از برجستهترین نظریهپردازان این حوزه به خواننده معرفی میکند. درکلیۀ فصلهای کتاب، هم مباحث نظری این حوزه ارائه شدهاند و هم نمونههایی عملی از نقد ادبی با رویکرد روایتشناسی.
محتوای رمانهای تحلیلشده در این کتاب همگی در متن بحثها توضیح داده شده است تا خواننده نقد آنها را به راحتی دنبال کند. همچنین نقد مفصل دو داستان کوتاه از منظر روایتشناسی، همراه با ترجمۀ متن کامل آن داستانها، در کتاب حاضر ارائه شده است.